Rapidul primește o lecție de fotbal pe Giulești
Rapidul primește o lecție de fotbal pe Giulești
Fotbal
08 aprilie 2024

Speranțele la titlu ale Rapidului, cele care mai erau după debutul dezastruos din play-off, au fost spulberate sâmbătă, 6 aprilie, de CFR Cluj.

”Feroviarii” veneau pe Superbet Arena după o umilință istorică în Cupa României, un 0-4 contra divizionarei secunde Corvinul Hunedoara, și păreau victime sigure, mai ales după ce antrenorul Adrian Mutu a demisionat.

Numai că lucrurile nu au stat deloc așa, iar CFR a arătat din nou ca o echipă cu pretenții, în timp ce Rapidul s-a sufocat sub presiunea propriilor pretenții.

Bîrligea a deschis scorul pe Giulești încă din minutul 4, pentru ca tot atacantul ce va împlini în curând 24 de ani să facă 2-0 în minutul 8. Practic, meciul începea de la 0-2 și rapidiștii aveau foarte mult de muncă pentru a salva măcar un punct.

Nu a fost să fie pentru că același Bîrligea a dus scorul la 3-0 în minutul 36, iar Cristi Manea a punctat pentru un 4-0 ireal în prelungirile primei reprize.

Golul lui Rrahmani venit în ultimele 10 minute de joc nu a salvat nici onoarea și nici impresia, cei peste 11 mii de spectatori din tribune cerând demisia antrenorului Cristiano Bergodi. 

Cu trei înfrângeri din trei meciuri jucate în play-off Rapidul nu arată nici măcar a echipă de cupe europene, și va fi extrem de dificil de prins locul de Conference League în aceste condiții.

Echipele de start:

RAPID: Aioani - Braun, Săpunaru (cpt.), I. Cristea, Bădescu - Albu, Djokovic, Papeau - Funsho, Rrahmani, Burmaz
ANTRENOR: Cristiano Bergodi

CFR CLUJ: Sava - Manea, Boben, M. Ilie, Abeid - Muhar, K. Keita, Avounou - Deac (cpt.), Bîrligea, Otele
ANTRENOR: Ovidiu Hoban

Foto: FC Rapid 1923

Alte articole